انتخابات هسته ای و نگرانی غربی ها از پیروزی حامیان رهبر معظم انقلاب

با نزدیک شدن به روز انتخابات مجلس نهم، خبرگزاری ها و رسانه های خارجی، بیش از هر زمان دیگر، تمامی تلاش خود را به کار می گیرند تا وضعیت ایران را زیر ذره بین خود قرار داده، از کوچکترین مسئله ای در جهت منافع خود بهره برداری کنند.
به گزارش منابع خبری، دخالت های دشمن، عموماً به کارشکنی های پیش از انتخابات ختم نمی شود و برنامه ریزی های آنان در روزهای پس از انتخابات با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
رویترز، انتخابات مجلس ایران در روز جمعه را جنگ بالقوه ی سرنوشت ساز در نزاع میان افراطیان سیاسی و مذهبی می داند که بعید است منجر به تغییر موضع این کشور در خصوص درگیری تهران با غرب بر سر مسئله ی هسته ای شود.
همچنین خبرنگار رویترز، رأی گیری مجلس در ایران را همزمان با منازعه ی غرب با ایران بر سر برنامه ی هسته ای در حال پیشرفت این کشور و نیز نگرانی از حمله ی اسرائیل به ایران به دلیل سوءظن های مبنی بر توسعه ی سلاح هسته ای، می داند.
از دید غربی ها، با توجه به ادعای بی اعتنایی بخش بسیار کوچکی از اصلاح طلبان به رأی گیری و نیز نتایجی که احتمالاً بررسی مجدد برنامه ی هسته ای را ملزم می سازد، اهمیت اصلی این انتخابات، به مبارزه ی میان دو جناح ریاست جمهوری و رهبری انقلاب اسلامی می باشد . به اعتقاد آنان، نتیجه ی این انتخابات نشان می دهد که کدام دسته قوی تر بوده و در سال آینده بر انتخابات ریاست جمهوری تأثیرگذار خواهد بود.
بنا بر گفته ی یکی از تحلیل گران سیاسی، حامیان آیت الله خامنه ای اطمینان دارند که رأی اکثریت را خواهند برد؛ چرا که رهبر ایران از حدود 20 میلیون حمایت کننده در سر تا سر کشور ایران برخوردار است. بر اساس پیش بینی های وی، مجلس نهم، از وفاداران به رهبری ایران و اقلیت متشکل از حامیان احمدی نژاد تشکیل خواهد شد.
با این وجود، غربی ها بر این باورند که نتیجه هر چه باشد، قدرت واقعی اداره ی امور مهم و حیاتی نظیر برنامه ی هسته ای و روابط با آمریکا منحصراً در دستان رهبر ایران باقی خواهد ماند. گفتنی است کاندالیزا رایس، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت بوش، اظهار داشت "مهم ترین برنامه ریزی های انجام شده را رهبر ایران با یک جمله خنثی می کند".
گفتنی است برنامه ریزی های غرب به دنبال متوقف سازی و یا نهایتاً ایجاد اختلال در برنامه ی هسته ای صلح آمیز ایران است و این در حالی است که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ی اوباما، در یک چرخش 180 درجه ای نسبت به غرب گفته است "ایرانی ها هنوز تصمیمی برای ساخت سلاح هسته ای ندارند". همچنین پانه تا، وزیر دفاع آمریکا، چندی پیش در تأیید مواضع صهیونیست ها اظهار داشت "نگرانی اسرائیل از تسلیحات هسته ای ایران، همان دل مشغولی آمریکا است". وی در مدت کوتاهی تغییر عقیده داد و خاطرنشان کرد "ایران، هیچ بمبی نساخته".
این چرخش های ناگهانی دیپلماتیک، برخی کارشناسان را به این نتیجه رسانده که واشنگتن در شرایط فعلی، عقب نشبنی را به دویدن در میدان جنگ ترجیح داده است.
دیدگاه ها